Aad in ’t Veld

 

Geboren op 15-05-1944 te Den Haag wonend in Delft.

Vanaf 1970 tot aan het overlijden Van Jan J. Schoonhoven in 1994 was Aad in ’t Veld Assistent en Restaurator bij Atelier Jan J. Schoonhoven. Na het overlijden van Jan is Aad tot op heden Restaurator en Adviseur bij aan en verkoop van werk van Jan Schoonhoven. Aad is bekend bij vele musea en veilinghuizen, die dankbaar gebruik maken van zijn kennis m.b.t. het werk van Schoonhoven.

Aad int Veld ptt

Aad heeft veel prachtige verhalen over zijn tijd met Jan J. Schoonhoven. Hij zou het eigenlijk op moeten schrijven en als een boek uit moeten geven. Maar mogelijk post hij zo nu en dan een verhaaltje op deze site. Bijvoorbeeld het verhaal over het PTT Reliëf. Zie foto hierboven.

Aad fietste over de Hippolytusbuurt in Delft, waar op dat moment het Postkantoor gerenoveerd werd. Tot zijn grote verbazing stond daar het Reliëf, dat jaren in de hal van het postkantoor had gehangen, dubbel gevouwen bij de afvalcontainer van de renovatiewerkzaamheden. Aad heeft het reliëf op de trapper van zijn fiets mee genomen naar een atelier van zijn vriendin Paula, waar hij grote werken kon behandelen.

Het hoofdkantoor van de PTT werd geïnformeerd en Aad kon het restaureren.  Het reliëf heeft daar nog jaren gehangen en is nu te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s